Tidsplan for Bykvarteret

Hele KlimaByen skal være klar til indvielse i slutningen af 2018

Tirsdag den 9. januar sættes spaden i jorden til den sidste del af KlimaByen, der strækker sig fra Adlerhusporten til Brogade og havnefronten.

Arbejdet kommer dog stort set til at gå i omvendt rækkefølge og tilrettelægges, så det generer beboerne mindst muligt.

-Det bliver noget bøvl med trafikken, så I må bare tænke på, hvor flot det bliver, når det er færdigt, sagde ingeniør Morten Korsgaard Pedersen, Orbicon, til de mange tilhørere, der var kommet til dialogmøde på Huset for at høre om planen.

- Mens arbejdet i de enkelte områder står på, bliver der lukket for trafik og parkering, men der bliver naturligvis adgang til de enkelte ejendomme under processen. Bliver der problemer undervejs, må vi tage en snak om det, lovede han.

En af opgaverne bliver at finde parkeringspladser i anlægsperioden, men der var flere forslag til løsning fra salen, som kommunens embedsfolk tog med hjem sammen med et forslag om, at de berørte kan melde sig til en SMS-tjeneste, der fortæller hvor og hvornår, man skal finde en omvej.

Her skal der graves
- For at få det store anlægsarbejde til at forløbe så gnidningsløst som muligt, er der lagt en fast tidsramme, som entreprenøren skal arbejde inden for, fortsatte Morten Korsgaard.

Efter planen er det kun ganske få måneder, de enkelte beboere bliver generet af gravearbejde:

Januar til marts arbejdes på havnefronten og på Adlerhusvej fra porten til gigtsanatoriet Sano.

Marts til maj gælder det Brogade, Buggesgade og Gl. Vestergade.

Maj til juli
graves i Smedegade, Knorregade og Algade.

Juli til september arbejdes i Knorregade og Skovgade til plejecenteret.

September til november færdiggøres øverste del af Skovgade og det fembenede kryds ved Behrendtsvej/Adlerhusvej.

Når hele projektet er færdigt ensrettes Smedegade nedad mod havnen og Knorregade opad. Cyklister må køre i begge retninger, ligesom der bliver dobbeltrettet kørsel på det lille stykke af Søndergade fra Knorregade til Smedegade. Buggesgade er blevet en del af klimatilpasningen, men ikke i regi af KlimaByen.

- Buggesgade bliver renoveret, men det er et kommunalt projekt, der udføres af kommunens entreprenørafdeling. Gaden anlægges som Gl. Vestergade, oplyste projektleder i KlimaByen Helle Baker.