Klimahaven i Skovgade er nu klar til brug

I denne uge kunne folkene bag klimahaven ved ældrecenteret i Skovgade byde velkommen i de nye udendørs omgivelser

Humøret var højt da børn, unge og ældre var samlet på den tidligere parkeringsplads ved ældrecenteret i Skovgade. Ifølge kalenderen er sommeren her nu, og derfor var det passende, at de smukke omgivelser skulle indvies i denne uge på trods af, at enkelte projekter endnu ikke står færdige.

Først på dagen var nogle af Middelfarts små borgere inviteret til sjove aktiviteter med ældrecenterets beboer. Flaget blev sendt til tops i den nye flagstang, balloner sendt til vejrs og der blev spillet på de nye udendørs musikinstrumenter, alt imens børn og ældre nød hinandens selskab.

Om eftermiddagen var det tid til den officielle indvielse med taler og lidt godt til ganen. Borgmester Steen Dahlstrøm fik æren at klippe snoren, som i dagens anledning var en ranke af grønne grene. Herefter kunne de mange fremmødte se nærmere på ældrecenterets klimahave og de mange aktiviteter, der tilbydes såvel ude som inde på centeret.  

Hvorfor en klimahave?
Man har omdannet den tidligere parkeringsplads til en klimahave, da ældrecenteret ligger i KlimaByens projektområde og derfor er regnvandet koblet fra det fælleskloaksystemet og der er i stedet lavet en såkaldt LAR-løsning. Beboerne på ældrecenteret og andre interesserede kan nu går ud i den smukke klimahave med pavilloner og orangeri og se på regnbedene med mange forskellige planter og det lille bassin samt bruge de udendørs musikinstrumenter.